Miért gyűlölitek a Fradit?

Kedves Olvasó!

Amikor már azt hisszük, hogy nincs lejjebb, a magát Fradistának hazudó valló oldal bebizonyítja, hogy mindig van lejjebb.

Már a Diósgyőr-Fradi meccs napján is kirakták a CR77 vs. Horváth Ferenc videót. A szokásos ostoba kommentelőik (sztaking, gabesz) rögtön jöttek, hogy Rami dobta magát, Horváth Feri nem is rúgta meg, csak visszapasszolta a labdát, hogy folytatódhasson a játék, aztán Gera fojtogatta Horváth Ferit. Úgy érezhette magát az ember, mintha a diósgyőri csapat szurkolói fórumán lenne.

Aztán másnap lehozták a diósgyőri szurkolói portál válaszlevelét, amit Orosz Pálnak írtak. A levél tartalmával én most nem foglalkoznék, nyilván a saját szemszögéből írta, nyilván elfogult a saját csapatával szemben, és ez így is van rendben.

És itt jön a lényeg. A diósgyőri szurkoló elfogult a saját csapatával szemben, hisz minden csapat szurkolója elfogult a saját csapatával szemben. Olyan nekik a Diósgyőr, mint a családjuk. Védik, még akkor is, ha nincs mindenben igazuk. És mit tesz az állítólag Fradi szurkoló oldal? Gyalázza a Ferencvárost, Fideszvárosi Torna Clubnak hívja, fő véleményvezérük a kommentelők között – aki Kubatov első számú rajongójából azért vált ellenségévé, mert Kubatov nem adott neki munkát – folyamatosan KFC-nek hívja.
A szerkesztők folyamatosan új dózsának hívják.
A Fradi szurkoló elfogult a Fradival szemben. Én is elfogult vagyok a gyerekemmel, ha valami rosszat csinál, nem viszem ki a főtérre, és alázom meg mindenki előtt. Négyszemközt elbeszélgetek vele, de a nyilvánosság felé a végletekig kiállok érte, mellette. És ezt teszem a Ferencvárossal is.
Ők pedig elfogultak a Fradival szemben. Semmi sem drága nekik, bárkivel összefekszenek, bárki véleményét kihangosítják, aki a Fradi ellen tesz. Ők nem Fradisták. Ők antifradisták. Mindent gyűlölnek, amit mi szeretünk. Gyalázzák, alázzák nyilvánosan a Fradit, aztán meg meglepődnek, és pislognak, mint hal a szatyorban, ha kivágják őket a Fradi Baráti Körből.

Persze a megoldást is szállítják a kis párhuzamos univerzumukból, ahol ők az Igazi Fradisták, aki most bejár az pedig Fideszbérenc, Kubatov szurkoló. Szerintük most nem létezik a Fradi, ez nem Fradi, ezért a mostani valamit ami szerintük nem Fradi, azt nyugodtan gyalázhatják.

Kedves Lajos!

Ha a kommunizmusban – aminek a családod haszonélvezője volt – a Fradi szurkolók úgy gondolkodtak volna, mint te meg a kis csapatod, akkor már nem lenne minek szurkolnunk, nem lenne Ferencváros, apád pártjának sikerült volna a földdel egyenlővé tennie.

Ha a 90es években élnénk, Hypos elmagyarázná nektek, hogy mi a helyzet, és hogy Fradi csak egy van. És nyilván beleverné a fejetekbe, hogy az ember nem írogat ilyeneket a Fradiról.

És akkor tegyünk rendbe egy pár dolgot, mert láthatóan nem értitek:

  • Aki új dózsának hívja a Fradit, az nem Fradista
  • Aki KFC-nek hívja a Fradit, az nem Fradista
  • Aki Fideszvárosi Torna Clubnak hívja a Fradit, az nem Fradista
  • Legutóbb a kommunisták próbálták átnevezni a Ferencvárost.
  • Aki örült volna, ha bekapjuk a harmadik gólt a honvéd ellen, az nem Fradista
  • Aki a Diósgyőr győzelmének örült volna, az nem Fradista
  • Aki egy Diósgyőr – Fradi vitában a Diósgyőr oldalára áll, az nem Fradista

A Ferencvárosnak a táborra szüksége van, rátok nincs. Ha egyszer béke lesz, ti mentek a süllyesztőbe. Ezt ti is tudjátok, ezért kevertek, kavartok, ássátok az árkot, aminek a betemetésére vagy áthidalására alakultatok. Elvileg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s