Szegény Lajos :(

Kedves olvasó!

Ma elsőre furának tűnő helyről kapott védelmet Németh Zoltán Lajos.
A 444.hu internetes valami vette védelmébe Lajost. Lajosnak már semmi sem drága, hogy celeb legyen. Ő a mi Kelemen Annánk. Nem baj neki, ha dugják, csak szerepeljen itt-ott, és ha lehet minél jobban lejárassa szeretett klubunkat.

Nézzük meg elsőre, hogy ki is ez a Szily László, akit felkeresett Németh Zoltán Lajos, hogy védje meg őt a csúnya gonosz baráti körtől. Utána foglalkozok a cikk tartalmával is, ígérem.

Szily László bevallottan kábítószer hatása alatt szokta írni cikkeit. Ez most is látszik az írásán. Higyjétek el, hogy nem kitalálom, Itt elolvashatjátok, ahogy áradozik a drogokról.
Szily Lászlóról azt fontos még tudni, hogy önmagát az úgynevezett gonzó újságírás művelői közé sorolja, melynek lényege, hogy “a tényekhez való makacs ragaszkodás nélkül is lehetséges igazat írni”.
Valamint amit Fradistaként tudni kell erről az “újságíróról”, hogy ő hozta nyilvánosságra a hamis Albert levelet, mármint amit Albertnek írt állítólag Varga Zoli. Persze miután kiderült, hogy kamu a levél, a helyreigazítást már nem hozta le.
De hogy kerül kapcsolatba egy magát Fradistának valló szélsőjobboldali egy nyíltan Fradigyűlölő ultraliberálissal? Adná magát a megoldás, hogy szerkesztőtársa, a szintén liberális drogfüggő Bólya Lászlón keresztül. Ez lenne az igazság? Vagy a szóbeszédben mostanában egyre felerősödő liberális-nacionalista kényszerházasság (Jobbik-Mszp-Dk-Együtt koalició) első csókváltásának szemtanúi lehetünk? Erre a kérdésre a jövő ad majd választ.

De akkor most foglalkozzunk a cikk tartalmával, a cikkből az idézetek dőlttel lesznek, a válaszaim rá sima betűvel.

A tragikomikus sztori főszereplője Németh Zoltán Lajos Fradi-szurkoló közgazdász, a C-közép nevű szurkolói csoport tagja
Nincs c-közép nevű szurkolói csoport. Van 6 tag, és ennyi. Németh Zoltán Lajos nem közgazdász, maximum közgazdász végzettségű biztosítási bróker, akinek már az se megy.

Sok szurkolói csoporttól eltérően nem erőszakosak vagy rasszisták, a ckozep.hu pedig az erőteljes kritikai élével együtt kifejezetten kulturált weboldal, az átlagos magyar ultrafanzinhoz képest inkább értelmiségi vitakörnek lehetne nevezni.
Kulturált weboldal? A Fradi legendáit vén szarosozni az kultúrált? A kommentekről már nem is beszélnék, ahol veréssel fenyegetik a bejáró szurkolókat, és mivel a szerkesztők ezt nem törlik, valószínűsítem, hogy egyetértenek vele.
Értelmiségi vitakör? Ebből csak két dolog nem stimmel. Az értelmiségi és a vitakör. A vitakör feltétele, hogy vita legyen. Legalábbis szerintem. Itt meg azonnal törlik a velük ellentétes hangokat.

A C-közép egyik deklarált célja az, hogy minél több szurkolót vegyen rá arra, hogy klubtag legyen a Fradiban. Az alapszabály szerint az lehet FTC-tag, aki vagy valamelyik szakosztály sportolója/alkalmazottja, vagy fel tud mutatni két évnyi Baráti Kör-tagságot. A C-közép ezért arra agitálja a szurkolókat, hogy tömegesen lépjenek be a BK-ba. Amikor az ellenvéleményt nem tűrő klubvezetés ezt megtudta, nyomást gyakoroltak a körre, hogy az önkényesen változtassa meg a BK-ba való belépés szabályait, két ajánlóhoz kötve azt, amit később belevettek az alapszabályba is. De így is túl sok C-közepes van bent, köztük Németh Zoltán, aki ellen egészen abszurd és nevetséges kizárási eljárást indítottak.
Egyik kedvenc részem. Szóról szóra hazugság, az is látszik, hogy Németh Zoltán Lajos írta, mert ő kergeti ebbe a lázálomba magát. Most nem mennék bele, hogy miért is hazugság, előző cikkemben kifejtettem, IDE kattintva elolvashatjátok.
Abban egyet tudok érteni, hogy túl sok c-közepes van bent (4 azaz négy darab) a baráti körben.

Az egész eljárást az indokolja, hogy Némethnek 2017-ben meglenne a kétévés BK-tagsága és az alapszabály szerrint ezután rendes ferencvárosi klubtaggá válhatna. A jelek szerint a klubvezetést ezt bármilyen eszközzel meg akarja akadályozni.
A végszó egészen zseniális. Kár, hogy ez sem igaz. Nem válhatna 2 év tagság után a Fradi rendes tagjává. Ahhoz még egy bizottságon is át kéne mennie az ügynek, és nyilván nem hagynák jóvá. Szerintem teljes joggal.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s